GeNg BLoGGiNg

Tuesday, 31 May 2011

tak PerNah Ade DaLaM seJaRah

Assalamualaikum semua...
pejam celik pejam celik..lagi 3 minggu habis short sem..
pas ni boleh bercuti sampai raye..
tadi aku baru jek habis mid exam paper entrepreneurship..
bace terang-terang ye..sebut betul-betul ye..haha
tahu soalan ape yang die tanye td..
soalan nya berbunyi begini....
tuliskan name buku teks beserta nama pengarang nye..
dan tuliskan nama penuh professor yang mengajar kita...
haaa..terkejut kn..dari aku sekolah tadika..
xpenah dalam sejarah hidup aku dapat soalan exam mcm tu
ni kat universiti boleh plak tanye soalan tu
nasib baik die x tanye sape name jiran prof aku tuh..
haha...dalam keadaan mata aku yang sayup-sayup celik td..
aku jawab je la pape yang terlintas...
sebab aku x penah telek plak tajuk buku tu..
heeee....nak lelapkan mata dlu ni..esok ketemu lagi..
sekian...^__^

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Monday, 30 May 2011

seLaMat PenGantin BaRu Along...

Assalamualaikum semua..
ni nak share kat korang time wedding my sis aritu
 huhu..baru berkesempatan nk post kat cni ari ni
cube tgk ni...ni pic abg ku yg terhensem ngh nikahkan abang ipar kami..hehe
tgk sape yg lebih neves..kihkihkih

ni time my sis pas akad nikah..
cewaahh..bunge-bunge nampak dah jd milik orang...huhu
yang pic bawah ni dorang ngah berkhatam al-quran
time ni la nak tunjuk bakat-bakat terpendam
yang tak dapat nak tunjuk time kapel2 dlu..
kihkihkih.....

yang ni plak,pic sanding diorang laa..kuning gtu..
cantik jugak akak aku ni..ngehngehngeh..
sejak bile sungguh sopan..
sangat terkesima....:p
yang ni aku lah dah kepenatan jd camerawoman
duk berehat ngn nenek, tunggu mane tau ade orang nak hulur salam kaut kat aku
hahaahhaa..korang tau ke salam kaut tu ape..??
hehehe..
pic yg seterusnya ni sume time kitorang duk mengantar 
my sis bertandang uma mak mentua dia laa
dapat la aku merase nek pelamin sebab kena jd pengapit..hehehe..
siap sewa 1 bas nak bawak sume mak cik2 n pak cik n jiran2 
yang dah banyak tolong time wedding aritu..




yang ni pic kami se family

p/s: dah tgk kn..doakan kebahagiaan my family n my sis.semoga bahagia hingga akhirnye 
and cpt2 dpt baby,sbb xsaba nk dpt ank buah..haha

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Monday, 23 May 2011

virus dah hilang..yeahhh..

assalamualaikum sume...
baru hari ni ade mase nak mengupdate blog ni ha..
ntry ni buat sebenarnye nak ucap time kasih kat sorg blogger ni
sebab dah ajar sy buang virus yang datang tanpa di undang kat blog ni haa..
yeeahh..dah lame si virus ni bertapak,ade lah 2 3 minggu..
xtahu nk buang cane..
dengan bantuan wan cikgumuzik ni...
settle problem saya..so...time kasih bebanyak..
credit to....
big clap for him...hehehe...
gud nite...


...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Wednesday, 11 May 2011

Nur Kasih tHe MoVie..Like2 ReMy Ishak..!!

Assalamualaikum sume..
dah lame rasenye x mengupdate blog ni haa..
ni nak cte pasal cte feveret...heeeheee..
xsaba nak tunggu 19 hb ni..khamis minggu depan ye..
nak pi serbu wayang nk tengok cte nur kasih..
boleh tenung-tenung remy ishak skali..ahaakkss..
cute, cute,cutest..haha..
Filem ni sambungan drama bersiri die yang ending nye hari tu mmg xbest
and macam tergantung jek..
so dalam filem ni nanti tahu la ending die ape..hee..
pada sape yang xpenah tengok drama bersiri die..
ni nak cte ckit lah..
cte nye pasal cinta antara Adam ngn Nur
serta kasih seorang abang, Aidil pada adiknye, Adam...huhu..cukop la tu..
khamis depan pakat ramai2 kite g tengok yeh...
 
gud luck to Khabir Bhatia......^__^


...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Saturday, 7 May 2011

tulisan untuk Ibu...

tiada insan setanding ibu..menjaga mendidik tak pernah jemu
bersabar menghadapi tingkah laku kami berlima
berdoa tak pernah putus untuk kami..
seawal pagi bangun hidangkan makanan
menghantar kami keluar rumah 
melihat sehingga kami hilang dari pandangan
setia nya ibu menanti kami pulang dari sekolah
kini, aku sudah besar
begitu juga abang,akak dan adik adikku
teruskan hidup berjauhan dengan ibu untuk buktikan dan
mencari kejayaan untuk kebahagiaan ibu juga ayah tercinta
tanpa ayah disisi..ibu tabah hadapi semuanya
kasih sayang tak pernah luntur
xpernah juga ibu merungut membesarkan kami
sesungguhnya..sayang aku pada ibu tak dapat aku ceritakan
semoga ibu sentiasa diberi kesihatan yang baik
dan kebahagiaan kami berpanjangan...amin..
seLaMAt hArI iBu..we LuV u...
ikah,ude,ibuku,angah,adik n along

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Thursday, 5 May 2011

TahNiaH Adikku SaYanG

Assalamualaikum sume..
semalam kan aku dapat berita sedih..
hari ni dapat berita gembira plak...rezki siapa yang sangka...
sangat gumbira untuk kejayaan adik..
syukur alhamdulillah sebab dapat sambung blaja kat uitm
cipta sejarah sebab sume adik beradik xde yang join uitm...
huhuhu..along um..angah uum..aku ukm adik sorg lg maktab 
and adik bongsu aku ni uitm..heeee..variety kan..
ude bangga ngan adik..pas ni dapat gelaran mahasiswa/i
ude nak cakap banyak3 tahniah..
blaja rajin-rajin..pandai jage diri and jangan lupa solat...
buat yang terbaik untuk diri dan keluarga..
kalau ayah ada lagi..mesti ayah sangat hepy....
hmm..korang nak tgk x adik bongsu aku ni..hehe..
adik bongsu aku..ude sayang adik..^__^


...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Allah lebih sayangkan die...

Assalamualaikum sume...
ada berita sedih nak bagi tahu...
pertama sekali takziah untuk my sayang dan keluarga 
atas pemergian ayahanda tercinta tepat jam 7.50 pagi tadi.....
semoga tabah hadapi dugaan ini dan terimalah dengan hati yang redha..
kita senasib..kita juga sudah kehilangan insan yang paling berharga dalam hidup ini..
apa-apa pun..kehidupan ini mesti diteruskan..
dugaan ini insya'Allah akan lebih mendewasakan kita...
Kita masih ada ibu yang sangat menyayangi kita....
hargailah dan jagalah dia sebelum dia pergi...
sama-sama kita berdoa semoga roh arwah ayah sentiasa tenang disana..
sentiasa berada di bawah perlindunganNya..
juga di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
Al-Fatihah........

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Tuesday, 3 May 2011

ShoRt SemM...BosAn!!...

Assalamualaikum sume..
tgk tajuk tu..mesti tau kenapekan...xde tajuk n cite nak cite sebenarnye..
sebab bosan yang tahap dewa ni la aku buat ntry..
arini merupakan 1st day tuk sem ni..tp short sem jek..
aku baru balik ukm ni maghrib td..so klas pg td ponteng la kan..
bkn sengaje tp terpakse sebab xdapat tiket nak blk cni semalam..
sampai cni jek..tgk2 hostel mcm xde orang jek..
boleh dikire la bape ketul yg ade ni haaaa..
(dlm hati..baik aku balik cni ahad nnti jek..hmm..)
di sebabkan aku x de rumate,aku pon lari duk pindah bilik membe aku..
dorang sume memang xde rumate..so single2 je la tuk sem ni..
napelah sunyi sangat hostel ni..
rase bosan dah mule menguasai..hahaha..ni baru ari pertama ni
hari seterusnye cam mane la aku ni kn..
dah takdir kos aku ade short sem..so follow the flow je lah..
esok ni nak buat pe ek pas abis klas...............???..hmmm...
esok sambung cte..kite tdo dlu lah ye...
sebelum tdo meh tgk pic ni..cute kn....
hehehee....gud nite..

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..