GeNg BLoGGiNg

Monday, 30 April 2012

Tudung cantik fesyen terkini...


Salam & hye u allss..

Dah lame rase nye x berblogging..
cik cempaka bz ckit n skrg ade hobi baru
ni nk promote cikit laa..
pade sape2 yg minat nk tau fesyen2 tudung terkini..
cik chemm ade juall...
contohnye mcm tudung2 kt bawah ni...




haaa..yg mcm kat bawah ni pon ade...




kalau sape2 ade minat nk beli borong atau retail..cik chemm leh bg special price..
boleh tgk fb niii....
klik link bawah ni taauuuuu...


heppy shopping korg..TQ



...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Wednesday, 26 October 2011

jadikan aku seorang yang tabah



berat mata yang memandang berat lagi bahu yang memikul
ya Allah..jadikanlah aku seorang perempuan yang tabah
mampu berdiri terus meneruskan kehidupan 
bukan masih lagi hidup dalam bayang-bayang kenangan lama
dia telah menemui kebahagian dahulu sebelum aku
dia juga telah mencapai cita-cita dahulu sebelum aku
segala yang terjadi adalah ketentuan dr Mu ya Allah
ikhlaskan lah hati ku menghadapinya
tenangkanlah fikiranku agar dapat meneruskan perjalanan
kehidupan aku pula
temukanlah aku dengan kebahagian yang telah engkau tetapkan
lenyapkanlah dia dr fikiran ku juga dengan kebenaranmu ya Allah
semoga aku juga dapat merasakan kebahagiaan sepertinya
jadikan aku pecinta Mu agar aku tidak berasa keseorangan











...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Thursday, 28 July 2011

HARIMAU MALAYA berduka lara...

ketiadaan NORSHAHRUL amat dirasai,
ketangkasan APEK bukan tandingan SHARBINI,
tiada ape daripada ABDUL HADI,
masuknya FAKRI mnyakitkan hati,
kepincangan pertahanan kerap terjadi,
perjuangan HARIMAU sudah pn mati,
kini SINGA bergembira menari,
K RAJAGOPAL, APA SUDAH JADI,
ke mana perginya SHAKIR SHAARI,
begitu juga RIZAL FAHMI,BADROL BAKHTIAR,
bukan brcakap kerana NEGERI,
ini dilihat melalui PRESTASI.... Renung2kan....
sememangnye ramai peminat yang kecewa tetapi harimau melaya sudah berusaha
mungkin tiada rezki..chaiyok2 untuk mase akan datang...go Malaysiaaa...muahahahaha...

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Sunday, 24 July 2011

Kisah hati

sukar jika kita mahu jadi yang terbaik untuk semua orang
kita juga sukar mencari yang terbaik untuk diri kita
apa yang sudah terjadi dan bakal terjadi 
sememangnya sudah lama tertulis untuk kita
tiada siapa mampu menghalangnya 
jika sudah sampai masa dan ketikanya
dimata orang, kita nampak tersenyum,
gembira juga bersenang hati
tiada siapa tahu apa yang sedang kita fikirkan
seperti hubungan persahabatan 
juga percintaan yang dikurniakan Allah..
tidak selamanya bahagia
tidak selamanya berduka
juga belum tentu akan bersama untuk selamanya
kisah kita mungkin sudah sampai ke penghujungnya
empat tahun berlalu dengan seribu macam rasa
mencari keredhaan ilahi adalah jalan yang terbaik
semoga kisah hati ini akan bertemu keputusannya


...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Thursday, 2 June 2011

PeLancaRan aLBuM PM kita

assalamualaikum
sangat letih tapi seronok..(dapat makan free)..
baru jek balik dari majlis pelancaran album PM kita
yang di rasmikan oleh YB Dato' Seri Utama Dr Rais Yatim
Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan
Thanks to JASA Malaysia coz invite kami
as wakil karisma UKM tuk join program ni..
tahu pelancaran ni di buat kat mane?
alaaa...kat bangunan warisan sebelah dataran merdeka je tuh..hhuhu..
sape kate artis jek ade album..PM pon ade..huhu
dalam album tu ade 10 lagu..
fully nyanyian ND lala..
pas ni leh la dengar kat TV or radio and
klu rase minat gle kat ND lala tuh..
leh la g bli album die...
kitorang dah dapat free jek tadi...heeheee..
sambil-sambil tu...sempat la kitorang duk snap pic 
ngn kak sharifah shahirah as pengacara kita td..
memang tak sombong and peramah gle..
totally best la n bukan senang dapat peluang macam ni..

 

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Tuesday, 31 May 2011

tak PerNah Ade DaLaM seJaRah

Assalamualaikum semua...
pejam celik pejam celik..lagi 3 minggu habis short sem..
pas ni boleh bercuti sampai raye..
tadi aku baru jek habis mid exam paper entrepreneurship..
bace terang-terang ye..sebut betul-betul ye..haha
tahu soalan ape yang die tanye td..
soalan nya berbunyi begini....
tuliskan name buku teks beserta nama pengarang nye..
dan tuliskan nama penuh professor yang mengajar kita...
haaa..terkejut kn..dari aku sekolah tadika..
xpenah dalam sejarah hidup aku dapat soalan exam mcm tu
ni kat universiti boleh plak tanye soalan tu
nasib baik die x tanye sape name jiran prof aku tuh..
haha...dalam keadaan mata aku yang sayup-sayup celik td..
aku jawab je la pape yang terlintas...
sebab aku x penah telek plak tajuk buku tu..
heeee....nak lelapkan mata dlu ni..esok ketemu lagi..
sekian...^__^

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..

Monday, 30 May 2011

seLaMat PenGantin BaRu Along...

Assalamualaikum semua..
ni nak share kat korang time wedding my sis aritu
 huhu..baru berkesempatan nk post kat cni ari ni
cube tgk ni...ni pic abg ku yg terhensem ngh nikahkan abang ipar kami..hehe
tgk sape yg lebih neves..kihkihkih

ni time my sis pas akad nikah..
cewaahh..bunge-bunge nampak dah jd milik orang...huhu
yang pic bawah ni dorang ngah berkhatam al-quran
time ni la nak tunjuk bakat-bakat terpendam
yang tak dapat nak tunjuk time kapel2 dlu..
kihkihkih.....

yang ni plak,pic sanding diorang laa..kuning gtu..
cantik jugak akak aku ni..ngehngehngeh..
sejak bile sungguh sopan..
sangat terkesima....:p
yang ni aku lah dah kepenatan jd camerawoman
duk berehat ngn nenek, tunggu mane tau ade orang nak hulur salam kaut kat aku
hahaahhaa..korang tau ke salam kaut tu ape..??
hehehe..
pic yg seterusnya ni sume time kitorang duk mengantar 
my sis bertandang uma mak mentua dia laa
dapat la aku merase nek pelamin sebab kena jd pengapit..hehehe..
siap sewa 1 bas nak bawak sume mak cik2 n pak cik n jiran2 
yang dah banyak tolong time wedding aritu..




yang ni pic kami se family

p/s: dah tgk kn..doakan kebahagiaan my family n my sis.semoga bahagia hingga akhirnye 
and cpt2 dpt baby,sbb xsaba nk dpt ank buah..haha

...time kasih sudi bace..awk komen,sy suke..^__^..